BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple legger ned utviklingsgruppa til Cube

Apple skal ha oppløst utviklingsgruppa til PowerMac G4 Cube, og kjøpt tilbake 3.000 usolgte Cubes fra lageret til CompUSA, skriver britiske MacUser.

19. mars 2001 - 12:31
Apple G4 Cube med CD-brenner. <i>Foto:  Apple</i>
Apple G4 Cube med CD-brenner. Foto:  Apple

Cuben er allment anerkjent som en lekker og kraftig maskin. Men den har ikke slått an. Utsalgssteder sitter med store beholdninger, og oppgraderingen i februar har ikke gjort det enklere å selge eldre modeller.

MacUser.co.uk skriver at CompUSA har klart å overbevise Apple om at 3.s000 eldre og usolgte eksemplarer i praksis er uselgelige, og opphavet har gått med på å kjøpe dem tilbake for 3,5 millioner dollar.

Magasinet melder også at utviklingsteamet bak Cube er oppløst. Av de 25 som hadde ansvaret for den løpende fornyelse av modellen, er det bare et mindretall som er blitt omfordelt til nye prosjekter. Apples sparetiltak omfatter også ansettelsesstopp, og de fleste er permittert. Magasinets kilder advarer mot å tro at Cuben vil bli trukket tilbake fra markedet. Den vil heretter oppgraderes - nye prosessorer, større disker og så videre - i stedet for å gjennomgå en løpende fornyelse.

Verken Apple eller CompUSA var villige til å kommentere opplysningene, heter det.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.