BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple satser på Mach

Apple Computer har valgt Mach som kjerne for Rhapsody, selskapets fremtidige operativsystem. Dermed har Apple har tatt et svært viktig skritt på veien mot nytt operativsystem. Valget betyr også den endelige død for selskapets internutviklede Copeland.

Jens Kanden
4. feb. 1997 - 08:00

Apple Computer, hardt presset av utviklere, kunder og media angående detaljer om selskapets fremtidige operativsystem, har tatt en nøkkelavgjørelse ved å velge Mach som kjerne for operativsystemet Rhapsody. I henhold til Apple, vil Rhapsody bli et moderne og robust operativsystem som skal baseres på Mac OS- og Next-teknologi, og en gang i fremtiden ta over for System7.x.

Meldingen om valget av Mac kom fra Ellen Hancock, sjefsteknolog i Apple Computer, i et brev til utviklere. Hun sier at selskapet vurderte flere opsjoner, men at Mach-kjernen ga den beste balansen mellom teknologi, forretningssamsvar og timing. Hancock mener Mach-kjernen gir Apple og utviklere et uimotståelig teknologisk utgangspunkt for å utvikle kreative topprodukter.

Apple har vurdert kjernen fra OS/2, og Copeland, Apples egenutviklede OS-prosjekt, men har altså valgt Mach. Utviklingen av Copeland ble stoppet av Hancock sommeren '96, og med valget av Mach-kjernen har Copeland møtt sit endelikt.

Valget av Mach og fusjonen med NeXT er ledd i en større plan i Apple om å fokusere mer på programvare og mindre på maskinvare enn i dag.

- Vi er et systemselskap som er for dominert av maskinvare, og vi må få en bedre balanse mellom programvare og maskinvare, sier Hancock.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra