MASKINVARE

Apple skal få databrikker produsert i USA

For første gang på nesten et tiår skal Apples databrikker produseres i USA.

Apple-sjef Tim Cook (i midten) på besøk i fabrikken der TSMC i fremtiden skal produsere databrikker for IT-giganten. Det blir første gang på nesten et tiår at Apple får brikker produsert i USA.
Apple-sjef Tim Cook (i midten) på besøk i fabrikken der TSMC i fremtiden skal produsere databrikker for IT-giganten. Det blir første gang på nesten et tiår at Apple får brikker produsert i USA. Foto: Patrick Semansky/AP/NTB
8. des. 2022 - 07:05

Byggingen av en ny fabrikk i Phoenix i delstaten Arizona skal bidra til å gjøre selskapet mindre avhengig av brikker produsert i Asia, sier Apple-sjef Tim Cook, ifølge Bloomberg.

Sammen med president Joe Biden og flere ledere fra databrikkeselskaper besøkte Cook tirsdag tomten der fabrikken bygges. Den skal etter planen åpne i 2024 og drives av Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), som allerede produserer brikker for Apple.

– Som mange av dere vet, jobber vi med TSMC for å fremstille brikkene som driver våre produkter over hele verden. Vi gleder oss til å utvide dette arbeidet i årene som kommer – samtidig som TSMC danner nye og dype røtter i USA, sier Cook.

Byggingen av fabrikken i Phoenix kommer i kjølvannet av en global mangel på databrikker, noe som har ført til forsinkelser i produksjonen av alt fra smarttelefoner til biler.

Facebook er blitt en del av hverdagen til milliarder verden rundt. Nå fyller nettsiden 20 år.
Les også

Facebook fyller 20 år som omstridt og populær pengemaskin

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.