KARRIERE

Apples iOS-direktør slutter

Ferdig etter 23 år i selskapet.

Henri Lamiraux har vært en svært sentral utvikler og direktør i Apple, og er en av svært få som har jobbet med iPhone helt siden begynnelsen av prosjektet. Hans avgang er etter alt å dømme et stort tap for selskapet.
Henri Lamiraux har vært en svært sentral utvikler og direktør i Apple, og er en av svært få som har jobbet med iPhone helt siden begynnelsen av prosjektet. Hans avgang er etter alt å dømme et stort tap for selskapet. Bilde: LinkedIn
4. nov. 2013 - 10:36

Apple-direktør og øverste teknisk leder for iOS-utvikling, Henri Lamiraux, forlater selskapet der han har jobbet i store deler av sitt voksne liv.

Lamiraux var en høyt respektert leder, blant annet ansvarlig for applikasjonene som følger med iPhone, iPod og iPad, samt iOS-rammeverket som lar utviklere bygge programvare til plattformen, ifølge 9to5mac.

Han bekrefter for øvrig selv sin avgang på LinkedIn, der det fremgår at han har jobbet for Apple helt siden 1990.

Franskmannen jobbet i sin tid tett med daværende iOS-topp Scott Forstall på den originale iPhonen, og har ifølge The Verge satt sitt navn på en rekke sentrale patenter.

I nyere tid rapporterte han direkte til Craig Federighi, som overtok ansvaret for programvareutvikling av både OSX og iOS da Forstall fikk sparken i fjor høst.

Det er ikke klart hvem som etterfølger Henri Lamiraux, som nå har status som «pensjonert».

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.