BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apples kube henger i en tynn tråd

Det nærmer seg slutten for "estetikkens seier over fornuften", for å bruke The Registers ordvalg. Den britiske nettavisen kan fortelle at Apples lekre, men akk så lite populære datamaskin G4 Cube, trolig ikke blir å finne i butikkene særlig lenge.

16. mars 2001 - 05:53

Eller strengt tatt så var det MacUser.co.uk som først bragte nyheten. Ifølge avisen for macmenigheten er 25 av de ansatte i Apples utviklingsavdeling i Cupertino som har jobbet med Cube-modellen blitt avskjediget. En håndfull av Cube-ingeniørene blir riktignok beholdt i Apple-systemet og flyttes over på andre prosjekter, men de fleste blir rammet av at Apple har innført full ansettelsesstopp i disse dystre dotcom-tider.

Til tross for fenomenale kritikker i en rekke fagblader etter lanseringen, har ikke publikum latt seg lokke til butikkene for å kjøpe den designmessig banebrytende maskinen. Knapt 100.000 mennesker har kjøpt Cuben, og selv ikke massive prisnedsettelser eller lovnader om å få med masse program- og maskinvare på kjøpet har skapt tenning hos kundene.

De som har skaffet seg en Cube skryter av at den bråker vesentlig mindre enn andre datamaskiner de har prøvd før, samtidig som oppetiden skal være imponerende høy, men dette budskapet har åpenbart ikke nådd ut til massene.

Ifølge MacUser.co.uk har Apple måttet kjøpe tilbake Cuber til en samlet verdi av 3,5 millioner dollar (vel 31 millioner kroner) fra sine forhandlere i USA, fordi de klarer å få solgt maskinene. Bare fra CompUSA har Apple tatt tilbake omlag 3000 Cube-maskiner med originalkonfigurering. De senere modellene har fått økt RAM (fra 64Mb til 128Mb), erstattet DVD-ROM-stasjonen med en CD-RW-enhet og lagt til en rekke applikasjoner, men heller ikke dette har hjulpet på interessen.

Verken Apple eller CompUSA ønsker å kommentere saken overfor MacUser.co.uk.

The Register har imidlertid en kommentar. Den britiske nettavisen - beryktet for sine bitende men ofte treffsikre karakteristikker - anbefaler sine lesere snarest å løpe ut på byen og kjøpe en Cube:

- Nå blir den jo et kult samleobjekt...

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.