BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apples omsetning kraftig ned i Q1

I forbindelse med omstruktureringen av selskapet meldte Apple at omsetningen for kvartalet som ender 28. mars vil bli I forbindelse med omstruktureringen av selskapet meldte Apple at omsetningen for kvartalet som ender 28. mars vil bli $1,6-1,7 milliarder. Det vil være femte kvartal på rad at selskapets kvartalsomsetning viser en nedgang i forhold til året før.,6-1,7 milliarder. Det vil være femte kvartal på rad at selskapets kvartalsomsetning viser en nedgang i forhold til året før.

Eirik Flaa
18. mars 1997 - 15:00

Apple Computer har estimert omsetningen for inneværende kvartal som avsluttes 28. mars til 1,6-1,7 milliarder. Dette er første gang kvartalsomsetningen falt under $2 milliarder siden 1993. Omsetningen vil være en nedgang på $400-500 millioner i forhold til forrige kvartal når selskapet omsatte for 2,1 milliarder og tapte $120 millioner.

- Som vi tidligere snakket om var det svært mye Apple-varer på lager i distribusjons- og forhandlerkanalen, ved utgangen av forrige kvartal, fortalte Fred Anderson, Apples økonomidirektør.

- Vi er meget fornøyd med bransjens salg av lagervarer, men dette overskuddssalget har redusert innsalget av nye varer, fortsatte Anderson. Dette fenomenet og det faktum at inneværende kvartal normalt er svakt, gjør at vi vil få en lavere omsetning enn forrige kvartal, avsluttet Anderson.

Apple vil slippe kvartalsresultatene i midten av april, i henhold til selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.