BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apples redningsmann

Etter at Apple annonserte at de overtar NeXT, venter mange at Steven Jobs skal redde selskapet han var med å grunnlegge for 20 år siden. Hvis det står på karismaen, skulle saken være grei: Jobs har ikke mistet "touchen".

Lars Rasmussen
8. jan. 1997 - 13:00

Det er 20 år siden Steven Jobs og Stephen Wozniak startet Apple Computer i garasjen til Jobs foreldre i Cupertino, California. Mye har skjedd siden disse pionérdagene, og det er ironisk at Steven Jobs er tilbake som konsulent for Apple etter å ha solgt NeXT Computer til Apple for $400 millioner. Jobs ble som kjent skviset ut av Apple for 11 år siden av toppsjefen den gang, John Sculley. Med Amelio i hovedrollen og Jobs i kulissene er det duket for et nytt kapittel i Apples utrolige historie.

Steve Jobs.
Steve Jobs.

Steven Jobs ble introdusert til trampeklapp, og det var mye styr når han trådte inn i manesjen. Jobs flommet over av superlativer angående Apple, NeXT og mulighetene det nye Apple har foran seg.

Jobs fokuserte sin presentasjon på utviklingssiden og var skråsikker på at Apple/NeXT-sammenslåingen gir optimal utnyttelse av ressursene, slik at selskapet kan bedre forholdene for alle som utvikler for Apple-plattformen. Jobs støttet Amelio og Apples strategi om å fortsette å utvikle Mac OS samtidig som selskapet utvikler et nytt operativsystem basert på Apple og NeXT-teknologi.

Jobs har et vesentlig sterkere scenetekke enn Gil Amelio, Apples toppsjef. Gjentatte ganger titte Amelia beundrende over på Jobs mens han var på scenen. Jobs har ikke mistet sin magiske evne til begeistre folk over spennende teknologi, og det skal bli et interessant å følge parhestene Amelio og Jobs.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra