KARRIERE

Apropos Jaglands exit: "Like Trynet På"-bytter skjer også i IT-bransjen

Thorbjørn går, Jens kommer! Ingen overraskelse, men det har altså skjedd igjen: "Like Trynet På"-prinsippet har nok en gang slått til. Parallelle avganger og ansettelser skjer i alle bransjer, også i IT-bransjen.

Gunnar Krogh-Tonning
11. feb. 2000 - 13:16

"Like Trynet På"-prinsippet har nok en gang slått til i norsk politikk. Ikke så å forstå at det er utseendet alene som har vært utslagsgivende. Like mye er det sjarm, utstråling og TV-opptreden. Forhåpentlig har det også noe med politisk kløkt å gjøre.

Parallelle avganger og ansettelser skjer i alle bransjer, også i IT-bransjen. På ledernivå hersker "LTP"-prinsippet, uten at vi kan gjøre stort med det. I 70-årene hadde alle sjefer hos en leskedrikkgigant samme fyldige hårfrisyre.

I andre markedsledende bedrifter vet jeg at de nødig ansetter "stygge" mennesker.

Det sies ikke høyt, men de fleste vet det.

Nitimen intervjuet i dag stylister for å høre hva de mente om Jens og Thorbjørn. Nok et utslag av LTP-syndromet.

Heldigvis unngår vi stort sett en tilsvarende offentlighet i IT-bransjen, der i alle fall nerdene ennå kan være frittgående på bakrommet. Men det er ikke mange årene siden jeg var i et IT-møte hvor nerdene aller nådigst ble hentet frem fra kottet sent i et møte. Ingen andre kunne svare på kundens spørsmål.

Lykke til, Jens! Mislykkes du i politikken, har vi toppjobb til deg i IT-bransjen. Når teknologien blir identisk, vil sjarmen avgjøre...

Flere av Krogh-Tonnings kommentarer finner du her:


Toppledere i tillitskrise
dogi.no - nytt verktøy for bedre lederutvelgelse!
Blir det mindre attraktivt å være toppleder i fremtiden?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.