KARRIERE

År 2000-general gjør San Franciscaner av seg

I slutten av mars nedlegges Aksjon 2000 offisielt. 1. april begynner aksjonsleder Geir Jacobsen i ny jobb hos Norges Eksportråd, som sjef for Handels- og teknologikontoret i San Francisco.

Eirik Rossen
11. feb. 2000 - 12:39

Arbeidet i Aksjon 2000 er praktisk talt nedlagt allerede. Den siste av ni Gallup-undersøkelser er nettopp presentert (se artikkelen Aksjon 2000: - Y2K-tiltakene kom sent men godt) og det er bare Jacobsen og en assistent igjen i lokalene i Venstres Hus.

- Antakelig blir det helt slutt umiddelbart etter skuddåret, sier Jacobsen. - Det blir en myk overgang til ny jobb i Eksportrådet. Jeg starter et to ukers opphold i Paris i morgen, og skal over hodet ikke tenke på den nye jobben før oppholdet er avsluttet.

Geir Hansen.
Geir Hansen.

Jacobsen forteller om en spennende og morsom nyttårsnatt.

- Spenningen steg etter hvert som det ble klart at alt gikk slik vi trodde det ville gå: ingen store problemer, bare noen få små. Vi fulgte med på Internett, og etter hvert som rapportene strømmet inn la vi ut et trettitalls artikler på nettstedet vårt. Den natta fikk vi rundt 70.000 hits. Et lite høydepunkt kom da vi sjekket den norske energiforsyningen og leste, tjue minutter over midnatt, at alt var klarert. Nettstedet oppga datoen til 1. januar 1900!

I arbeidet for Eksportrådet regner Jacobsen med å dra nytte av det store internasjonale nettverket han har opparbeidet seg i årene som leder for Aksjon 2000.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.