BEDRIFTSTEKNOLOGI

Årets PC-produkt... laget for Mac

Apples operativsystem OS X har fått PC World Norges pris for årets dataprodukt. Prisen deles ut til de ti mest innovative og interessante produktene som er lansert.

7. des. 2001 - 07:19

Apple er tildelt PC World Norges pris for Årets Dataprodukt. Selskapet fikk prisen for sitt nye operativsystem Mac OS X.

- Vi er svært fornøyd med denne utmerkelsen, og gleder oss over at vårt operativsystem bidrar til å opprettholde reell konkurranse i operativsystem- og PC-markedet, sier Arne Odden, daglig leder i Apple Norge.

Årets Dataprodukt er blitt delt ut årlig av PC World Norge siden begynnelsen av nittitallet, og har innenfor bransjen i Norge opparbeidet seg en status som attraktiv og prestisjetung. Utgangspunktet for kåringen er et stort antall produkter som PC World tester i løpet av året, og de produktene som mot slutten av året blir hedret, representerer innovasjon og nytenkning, samt potensial til å vekke interesse hos det brede publikum.

- Apples nye operativsystem Mac OS X innfrir alle disse kravene, uttaler PC Worlds Toralv Østvang, ansvarlig for Årets Dataprodukt 2001.

- Vi har vurdert og testet en stor mengde produkter, og uten å anvende kategorier finner vi fram til de mest interessante og innovative uavhengig av produktgruppe. I år kom ti produkter gjennom nåløyet, og Mac OS X er altså blant dem, sier Østvang.

- Mac OS X er selve fundamentet for Apples visjon om datamaskinen som naturlig senter i vår digitale livsstil, sier Arne Odden, daglig leder i Apple Norge.

- Denne teknologien gjør det enkelt for brukerne å knytte sammen digitale enheter som musikkspillere, stillbilde- og videokamera, DVD-enheter samt å utnytte informasjon mellom disse. Med Mac OS X integreres Apples maskiner svært enkelt i andre nettverkstandarder, samtidig som Apple utnytter de siste mulighetene innenfor Internett og trådløse nettverk.

- Dessuten, legger Odden til, - med Mac OS X har en rekke programvareleverandører vist fornyet interesse i Apple-plattformen. Med vår teknologi kan disse selskapene utvikle produkter som ikke kan gjenskapes på andre plattformer - samtidig som dokumenter kan utveksles problemfritt mellom de ulike standardene. Microsofts Office v. X er et eksempel på ett produkt blant mange som utnytter disse fortrinnene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.