BEDRIFTSTEKNOLOGI

AST sier opp mer enn 1000 ansatte

Etter et skuffende kvartalsresultat, har AST sett det nødvendig å gjøre et solid kutt i arbeidsstokken. Mer enn en fjerdedel av de 4100 ansatte må trolig finne seg nye jobber.

Eirik Flaa
21. apr. 1997 - 20:16

AST måtte for siste kvartal bokføre et tap på 110 millioner dollar. Resultatet er at selskapet nå ser seg nødt til å kutte ned antall ansatte med over 25 prosent. Nedskjæringene er et forsøk på å redusere kostnadene, samtidig som selskapet innser at etterspørselen etter deres produkter er fallende. Regnskapstallene viser en fallende omsetning fra 530 millioner dollar i første kvartal 1996, til 347 millioner dollar i første kvartal 1997.

AST og Samsung annonserte 15. april at de to selskapene ville fusjonere, med Samsung som det overtakende selskap. Samsung har i forbindelse med oppkjøpsplanene lagt frem et tilbud på 5,4 dollar per AST-aksje. Tilbudet varer frem til 19. mai, dersom det ikke blir forlenget.

Ifølge AST skyldes mye av det dårlige resultatet spekulasjoner omkring denne fusjonen. AST hevder at usikkerhet rundt fusjonen også ga usikkerhet blant kundene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra