BEDRIFTSTEKNOLOGI

Astronauter på direkten på nettet

NASAs romfarere må fremover belage seg på å håndtere både kamera og datamaskiner ute i rommet, i tilegg til viktigere oppgaver fremover. Dette for at hele verden skal kunne følge med på alt de gjør via Internett.

Liv Torild Mytting
28. sep. 1997 - 20:16

Når romfergen Atlantis ble skutt opp med kurs for den russiske romstasjonen Mir i forrige uke, begynte et samarbeid kalt Webcasting konsortium mellom WordLink Corporation, NextLevel Systems, Microsoft, Sony og Compaq for å sende intervjuer, konferanser, oppskytingen og koblingen til Mir direkte på Internett.

Besetningen ombord på Atlantis vil alle få en sjanse til å bli intervjuet på nettet i løpet av deres planlagte fem måneders lange opphold på Mir. Også de

russiske kosmonautene og den franske astronauten vil kunne hilse hjem via det medbragte utstyret fra romfergen.

Web-siden på nettet vil inneholde levende bilder av hverdagen på stasjonen og et fotoarkiv. Disse vil bli laget ved hjelp av Sonys digitale videokamera DSR-130 DVCAM. Bildene går via satelitt ned til Kennedy Space Centre. Deretter blir de overført til WorldLinks hovedkvarter i Houston ved hjelp av

NextLevels digitale satelitteknologi. Herfra blir de igjen overført til nettet via Microsofts NetShow Server som kjører på Compaq Proliant 5000R servere.

Greg Johnson i WorldLink sier til Newsbytes at både den enorme interessen for Mars Pathfinder og mediafokuseringen på Mir har understreket behovet for økt informasjon om NASAs prosjekter.

- Ved å tilby sanntids videodekning av hendelsene, arkivert materiale, analyser og kommentarer fra de involverte, vil folk som er på nettet få et usminket glimt av temaene og opplevelsene som former NASAs oppdrag i rommet, sier Johnson.

- Vi er stolte av å være deltakere i den aller første direktesendingen av en rakettoppskyting på Internett. Dette er historie idet det skjer, avslutter han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.