BEDRIFTSTEKNOLOGI

AT&T investerer stort i UK

Storbritanna er AT&Ts mest interessante marked utenfor USA og selskapet investerer for mellom 350 og 700 millioner kroner årlig i overskuelig fremtid i egen infrastruktur.

Frode Eriksen
3. juni 1997 - 12:00

AT&T var en av de sterkeste kritikerne da BT i fjor høst offentliggjorde at de ville kjøpe amerikanske MCI, fordi det britiske telemarkedet var mye mer lukket for utenlandske konkurrenter enn det amerikanske markedet.

Britiske telemyndigheter fjernet AT&Ts hovedargumenter da de ved nyttårstider åpnet for "alle som ville" å etablere egne faste telenett ved å utstede lisenser til 46 operatører.

AT&T UK forventer å omsette for litt over tre milliarder kroner på det britiske markedet i år. Ifølge toppsjefen for AT&T UK, Merrill Tutton, vil selskapet etablere en rekke nye tjenester som følge av sitt nye telenett. I første omgang vil virksomheten skape 250 arbeidsplasser.

AT&T vokser raskt i markedet. Ifølge Financial Times øker omsetningen med 40 prosent hver år, men investeringene vil ikke gi avkasting før år 2000. Ringevolumet økte med ti ganger i fjor, fordelt på 15.000 private og 2.000 næringslivskunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.