KARRIERE

Auda - touchmetoden gir mest datasmerter

De som behersker touchmetoden best er også de som har mest dataplager, viser tall fra digi.nos jobbundersøkelse.

15. nov. 2001 - 06:56
digi.noIKT-Norge

Her er bakgrunnen for valg av tittel og ingress:
  • Av de over 2.600 personene som har deltatt i undersøkelsen, svarer over hver fjerde at de behersker touchmetoden (det å skrive tekst uten å se på tastaturet) veldig godt. Nesten hver fjerde sier de behersker den godt, og 27 prosent behersker metoden passe godt.
  • 18 prosent sier de kan touchmetoden dårlig, og kun 4 prosent behersker metoden svært dårlig.
  • Alt i alt er det heller ikke mange om oppgir at de har plager relatert til bruk av datamaskin (musearm eller datanakke). Under én prosent sier de har store plager, og i underkant av 4 prosent har middels store plager. Nesten 15 prosent har noe plager, og oppunder 30 prosent oppgir at de har mindre plager. Over halvparten sier de ikke har noen plager i det hele tatt, knyttet til bruk av datamaskin.

Når man krysser touch-svarene med resultatene for dataplager, viser det seg at 43 prosent - nesten halvparten - av de som behersker touchmetoden svært godt også oppgir at de har store plager i forbindelse med bruk av datamaskin. Men dette behøver ikke bety at touchmetoden i seg selv fører til store dataplager, selv om det kan se slik ut: Det er naturlig å anta at de som behersker touchmetoden svært godt også bruker tastaturet i større grad enn de som ikke behersker denne metoden.



Farlig å taste i mer enn 25 timer


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.