BEDRIFTSTEKNOLOGI

Auksjonerer bort 40 millioner

Som digi.no skrev i februar, fikk Tele 1 Europe tildelt de første mobilnumrene fra den nye nummerserien som starter på fire. Dette inkludererer mobilnummer 40 000 000. Nå vil selskapet auksjonere bort dette "gullnummeret".

Frode Eriksen
15. juni 2000 - 15:56

Tele 1 Europe var det første selskapet som søkte mobiltelefonnumre etter at Post- og teletilsynet hadde åpnet for bruk av mobilnumre som starter på fire i januar. Den nye nummerserien ble tatt i bruk fordi tilsynet ikke hadde særlig flere ni-numre igjen. Nå har selskapet bestemt seg for å la markedskreftene råde, og velger å auksjonere ut mobilnummer 40 000 000 under Færderseilasen til inntekt for Redningsselskapet.

Tele 1 Europe varsler nummerauksjon samtidig som selskapet lanserer egne mobiltjenester. Abonnementet gir en fast samtalepris til selskapets bedriftskunder. Mobiltjenestene er basert på nettkapasitet kjøpt av NetCom.

- Med GSM kompletterer vi vårt tilbud til bedriftsmarkedet. Vi utvikler nå en rekke nye tjenester for å forenkle og effektivisere styring av "mobilflåten" i bedriftene, sier administrerende direktør i Tele1 Europe, Pål E. Vegard.

Det er slett ikke ulovlig å auksjonere ut telefonnumre på denne måten. Informasjonssjef i Post- og teletilsynet, Connie Garfalk, sier at det er Tele 1 Europe som disponerer nummerserien der dette nummeret inngår, og selskapet kan selv velge hvordan nummeret skal disponeres.

- Men kunden som kjøper nummeret bør vite at Post- og teletilsynet forvalter nummeret som en del av nasjonal nummerplan. Dersom dette skulle endres en gang i fremtiden er det ikke sikkert at 40 millioner lenger er 40 millioner.

Garfalk benytter anledningen til å minne om at tilsynet selv selger fem-siffrede telefonnumre mellom 25.000 og 100.000 kroner. I fjor overførte tilsynet 2,6 millioner kroner i overskudd fra salg av slike numre.

Note 16.06.00: I orginalartikkelen var Redningsselskapet falt ut som mottaker av pengene fra auksjonen. Saken ble korrigert den 16.06.00

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.