BEDRIFTSTEKNOLOGI

Auksjonssvindel fortsatt på kyberkrim-toppen

Det er slett ikke kredittkortsvindel som er det største problemet for datakrimbekjempere. Kortmisbruket er tvert imot ekstremt lavt sammenliknet med auksjonssvindel, som faktisk står for 87 prosent av all online-kriminalitet, viser en ny undersøkelse fra eMarketer.

11. jan. 2001 - 05:55
eMarketer

The ePrivacy and Security ReporteMarketers hjemmesider

Hele 87 prosent av all kyberkrim skriver seg fra nettauksjonssvindel

Som enkelte saker i lenkeblokken over vil vise, bekrefter den nye eMarketer-rapporten tidligere undersøkelser om at nettauksjoner står bak de fleste svindelsakene som rapporteres på Internett.

En undersøkelse fra november i fjor i regi av National Consumers League, (som også har en egen tjeneste for å varsle om online-svindel) viste at nettauksjoner er grovt overrepresentert i kyberkrimstatistikken. Dette bekreftes også av Federal Trade Commission som den 31. oktober i fjor listet opp de ti "verstingene" innen online-svindel med auksjonssvindel som en klar nummer én.

Ifølge 1999-tall fra de store kredittkortselskapene Mastercard og Visa var det kun 22 millioner av totalt 25 milliarder transaksjoner som kunne karakteriseres som svindel - og da er både online og offline kortsvindel medregnet.


Det er skarve 0,088 prosent det.

Så kanskje du ikke skal være så redd for å handle med kortnummeret ditt på nettet likevel?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.