BEDRIFTSTEKNOLOGI

Avskalling i Riksnett

Riksnett mister 3000 internettabonnenter når seks forhandlere i Computer Business Centre (CBC) forlater selskapet. Forhandlerne aksepterer ikke at Telia overtar eiendomsretten til kundene når selskapet blir Riksnetts teleoperatør 1. april.

Frode Eriksen
26. feb. 1997 - 15:00

Markedssjef i Riksnett, Jarle Ødegaard, bekrefter overfor digi:tele at seks forhandlere velger å gå ut av Riksnett-folden når selskapet 1. april går over til Telia som teleleverandør fra dagens samarbeidspartner Global One.

Det er seks forhandlere i Kjedekontoret/CBC-kjeden som ikke ønsker å være med over til Telia. Forhandlerne representerer 3000 internettkunder som beholder Global One som teleoperatør også etter 1.april. Riksnett, som overtar Telias internettkunder i Norge, sitter tilbake med vel 12.000 privatkunder på Internett etter den siste avskallingen.

Kjedekontoret/CBC og administrerende direktør i CBC Jan Arve Aarseth var blant dem som sommeren 1995 etablerte Norsk IP-nett. Selskapet skiftet like etter navn til Riksnett da A-pressen høsten 1995 kjøpte 20 prosent av selskapet. A-pressen kjøpte seg i 1996 sterkt opp i Riksnett før de solgte seg helt ut til den svenske teleoperatøren Telia like før jul i fjor.

- Dagens forhandlere som opererer node for Riksnett har alle fått tilbud om å bli overtatt av Telia. Noen har ikke akseptert dette og forblir kunder hos Global One, sier Ødegaard. Han sier at Telias politikk er å eie alle kundene selv. Derfor har det heller ikke vært aktuelt med noen form for mellomløsninger i forholdet til Telia.

Telia legger i dag opp 12 noder rundt om i Norge og skal etter planen dekke 84 prosent av befolkningen innen 1. april.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.