JUSS OG SAMFUNN

Avspark for europeisk fotballportal

Franske Canal+ gjør om sitt nettsted til en europeisk portal som satser på kino og sport. Selskapet tar mellom annet sikte på å utfordre Soccernet og bli Europas største fotball-portal.

Hilde Nyman
28. sep. 1999 - 12:46

Nettstedet til TV-aktøren Canal+ blir omdannet til en europeisk portal når det opprinnelig franske selskapet satser på nettet i større grad enn før.

I første omgang skal satsingen styrkes innen dekningen av kabel-TV, kino og sport - i tillegg til diskusjonsgrupper og videospill, skriver Advertising Age. Planen er å skape synergier mellom TV og Internett.

På nettstedet, som skal ha et klart europeisk preg, skal de siste nyheter om filmutgivelser og filmsladder stå side om side med de siste sportsnyhetene. Ifølge Advertising Age satser portalen på å bli den største fortballportal i Europa, men skal også ha informasjon om idrettene basketball, golf, Formel 1, håndball, rugby og volleyball.

Canal+ kom på nett i 1995, og lanserte nylig sin "nye medier-divisjon", som blant annet skal lede arbeidet med den nye portalen.

Canal+ er eid av selskapet Vivendi, som i Norge eier Canal+ sammen med Telenor Canal Digital.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.