BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Avviser Teletopias erstatningskrav

- Byretten sier at Teletopia må betale Telenors standardpriser, som alle andre på dette markedet må gjøre, sier Telenors prossessfullmektig i denne saken, Arne Moland, til digi.no. Han sier seg godt fornøyd med kjennelsen i byretten og avviser at Teletopia har tapt penger fordi Telenor ikke leverte linjene i 1996.

Frode Eriksen
17. mars 1998 - 20:31

- Det eneste i denne kjennelsen vi ikke er fornøyd med er at byretten sier at Teletopia skal betale 180.000 i etableringskostnad for de 40 teletilknytningene. Vi mener en mer rimelig pris er 800.000 for installering disse linjene. Vi er heller ikke fornøyd med at vi må betale egne saksomkostninger, sier Moland til digi.no.

- Teletopias utgangspunkt var jo at de skulle få de 40 tilknytningene gratis. Kjennelsen sier hva selskapet skal betale, men også at prisene i den gamle avtalen mellom Telenor og Teletopia skal erstattes med de prisene som følger av de nye standardvilkårene vi har for leverandører av denne type teletjenester, sier Telenor-advokaten, tirsdag kveld.

Han sier at denne saken er et spørsmål om pris.

Om erstatningskravet på 45 millioner kroner som byretten skal behandle senere i år, sier Moland at kravet er basert på et sviktende grunnlag.

- De tjenestene disse sambandene skulle dekke utgjør på landsbasis ikke mer enn fire til seks millioner kroner årlig, sier han, og kan derfor ikke forstå kravet på 45 millioner kroner.

På spørsmål om Telenor erkjenner at Teletopia har lidt et tap som en følge av at sambandene ikke ble levert i 1996, er Moland avvisende.

- Vi erkjenner ikke at Teletopia har lidt et tap.

- Det viktige for oss er at Teletopia skal betale det samme for tjenester fra oss som det andre operatører som driver med samme tjenester må. Moland sier at Telenor har støtte fra Post- og teletilsynet på saken om at de skal ta det samme fra alle aktørene når det gjelder priser på tjenestene.

- Akkurat nå er vi strålende fornøyd, sier Moland overfor digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.