JUSS OG SAMFUNN

Avviste Apple-krav om forbud mot HTC

Amerikanerne kan fortsette å kjøpe HTC-mobiler, selv om Samsung er forbudt.

Apple vil forby import av HTC One X til USA under påskudd av at apparatet krenker et patent for en løsning som gjenkjenner telefonnumer i e-postmeldinger.
Apple vil forby import av HTC One X til USA under påskudd av at apparatet krenker et patent for en løsning som gjenkjenner telefonnumer i e-postmeldinger.
4. juli 2012 - 11:09

Blant Apples nærmest utallige patenter innen mobilteknologi (se for eksempel den alltid oppdaterte bloggen Apple Patent Blog) er det et som har med gjenkjenning av telefonnummer i e-postmeldinger. Poenget er at brukeren skal kunne slå telefonnummeret ved å slå på det i selve e-postmeldingen, eller lagre det direkte i en kontaktliste.

Funksjonaliteten er nedfelt i flere smartmobiler, ikke bare under iOS.

Apple har hevdet at HTCs implementering av denne funksjonaliteten utgjør et brudd på deres patent, og fikk en stund amerikanske tollmyndigheter til å stanse import av HTC-telefoner. Importforbudet ble hevet i mai da HTC forsikret – og dokumenterte – at de leverte funksjonaliteten uavhengig av Apple-patentet.

Apple henvendte seg da til USAs kommisjon for internasjonal handel – US International Trade Commission (ITC) – som har etterforsket det påståtte patentbruddet siden desember. Kravet var at ITC måtte forby import av HTC-mobiler som One X og EVO 4G LTE.

Kravet ble avslått i et vedtak mandag: Denial of Request for Temporary Emergency Action. ITC sier samtidig at de fortsetter å granske det påståtte patentbruddet.

I to andre patentrelaterte saker, har Apple fått domstolers medhold i krav om forbud mot salg av to Samsung-produkter i USA, henholdsvis nettbrettet Galaxy Tab 10.1 og mobiltelefonen Galaxy Nexus.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra