BEDRIFTSTEKNOLOGI

Axis Bluetooth skriverløsning i salg

Med en Bluetooth-utrustet Axis skriverserver på lokalnettet, får du trådløs utskrift fra en bærbar PC innen en avstand på ti meter. Løsningen er i salg i Norge.

19. mars 2001 - 12:14
Axis Communications ABLexmarkToshibaElectronic Equipment Trading AS

Axis Mobile 5800 (bildet) fungerer dels som en vanlig skriverserver i lokalnettet, dels som en spesiell server for bærbare Bluetooth-utrustede apparater som ikke er noder i lokalnettet, men som bare trenger én tjeneste, utskrift.

Løsningen som er tilgjengelig nå, gjelder bærbare PC-er, utstyrt med Bluetooth og med programvare kalt Axis Wireless Printing Utility, som er tilgjengelig for alle Windows-varianter siden 95. Da kan du velge utskrift fra enhver Windows-applikasjon. Omgivelsene granskes for tilgjengelige skrivere. Er det flere å velge mellom, får du alternativene listet i et vindu. Du velger skriver, og utskriften starter. Er en annen i ferd med å bruke den samme skriveren gjennom Axis, prøver programvaren seg automatisk på nytt og på nytt, helt til jobben går gjennom.

Det er meningen å utvide løsningen slik at også andre apparater enn bærbare Windows-PC-er kan nytte den, og slik at man kan få helt nye tjenester. Man ser for eksempel for seg muligheten av å lokalisere et dokument med en mobiltelefon, sende dokumentets web-adresse til skriveren, og la skriveren selv hentet dokumentet fra Internettet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.