BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bærum kommune bremser IT-planer på Fornebu

Bærums plansjef har en del andre planer for utnyttelse av arealet på Fornebu enn Norsk Investorforum og det nåværende stortingsflertallet. Tilbudet fra Norges rikeste kommune er en halvering av arealet til kontor og boliger. Og mengder av grønne lunger.

Herman Berg
9. apr. 1999 - 07:41

Aftenpostens aftenutgave skriver torsdag at Bærums plansjef Hans Kristians Lingsom torsdag morgen la frem planer for hvordan kommunen ønsker at arealet på Forenbu skal utnyttes. Et endelig vedtak rundt planen skal fattes 16. juni.

Mens IT Fornebu (og det som nå ser ut til å være stortingsflertallet) ønsker 2.100 boliger for ansatte og andre som blir knyttet til senteret (totalt 6.000 boliger i syv ulike sektorer), 530 mål tomt og 530.000 kvadratmeter kontor- og boligareal.

Tilbudet fra kommunen er mye mer beskjedent. 1504 boliger, 485 mål tomt og 262.000 kvm til kontorer og boliger. I tillegg er det satt et tak på 3.449 arbeidsplasser.

Boligfeltet skal bestå av store grøntarealer inkludert plen, planter og busker - pluss transportmuligheter. IT-senteret vil heller ikke bli så høyt som Telenors fem-etasjes bygg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.