BEDRIFTSTEKNOLOGI

Baksmell for SCO i Tyskland

Messearrangøren LinuxTag fikk medhold i tysk rett at SCO må enten trekke tilbake eller dokumentere anklagene mot Linux.

4. juni 2003 - 12:37

Tyske LinuxTag er Europas største messe for Linux og åpen kildekode. Årets arrangement er fra 10. til 13. juli i Karlsruhe. Arrangøren reagerer mot brevet som SCO Group sendte 1500 Linux-brukere om at de risikerte juridiske represalier dersom de fortsatte med å bruke gratissystemet. SCO påstår at Linux inneholder kode som er beskyttet av selskapets rettigheter til Unix.

    Les også:

LinuxTag mener denne trusselen, som SCO siden har prøvd å dempe, utgjør et ulovlig konkurransehemmende utspill. SCO ble informert om dette synet 23. mai. 28. mai gikk LinuxTag til juridiske skritt for å tvinge SCO til enten å dokumentere påstandene innen 30. mai, eller trekke dem tilbake. SCO har gjentatte ganger lovet dokumentasjon, men har ikke publisert noe ennå.

LinuxTag fikk medhold i en tysk rett, og SCO har foreløpig gitt etter ved å stenge hele sitt tyske nettsted.

Ifølge SCOs nyutnevnte sjefjurist Ryan Tibbitts, ble nettstedet stengt i et forsøk på å unngå ytterligere juridiske komplikasjoner.

Konsulentselskapet Ovum kom for noen dager siden med en sjeldent krass uttalelse som stemplet SCO-brevet som "vrøvl" ("nonsense"), og at det verste Linux-brukere risikerer, er å måtte erstatte eller rekompilere sin Linux-kjerne om noen måneder. Ovum mener at om SCO hadde virkelig vært innstilt på å løse sitt eventuelle problem, ville det vært en smal sak å invitere Linux-fellesskapet til samarbeid, og bruke dager – ikke uker – på å renske systemet for SCOs opphavsrett.

Ovum peker på at SCO utsetter seg for stor fare, blant annet fordi det slapp til på Nasdaq-børsen med løfter om å bli "det ledende salgsstedet for Linux til storbedrifter". Noen måneder seinere trakk SCO hele sin Linux-satsing, under henvisning til at Linux er som en tråsykkel sammenliknet med "luksusbilen" Unix.

Ovum tolker SCOs Linux-søksmål mot IBM som et desperat forsøk på å redde selskapet, men at de ikke skjønner hvordan SCO forestiller seg at dette vil skje. Gjengse spekulasjoner går ut på at SCO på et eller annet vis jakter etter noen å selge seg til.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra