RESULTATERFINANS

Bare de gode daytraderne har overlevd krisen

Ifølge en amerikansk avis har nedgangen på Nasdaq gjort at bare de "proffe" fortsatt sitter foran dataskjermene.

Oddmund Grøtte
29. juni 2001 - 11:53
San Jose Mercury NewsNasdaq


ProTrader
Les mer om hva "shortsalg" er: Selg høyt - kjøp lavt - gå short


- Flere begikk regelrett finansielt selvmord. En kar kjøpte aksjer i Legato Systems for en kortsiktig trade, men aksjen sank raskt i etterkant. I stedet for å selge posisjonen beholdt han aksjene i håp om at den skulle stige igjen. Selvfølgelig kom ikke aksjen tilbake, og vi har ikke sett traderen i lokalene siden den gang. En annen kjøpte eToys, men ventet i et halvt år på at julesalget skulle bli redningen. Nå er både selskapet og traderen borte, sier en fortsatt aktiv trader til avisen.

Etter nedgangen har flere firmaer hevet grensen for minimumsinnskudd fra 25.000 til 50.000 dollar og begrenset såkalt marginhandel (kjøp av aksjer på lånte penger). Flere undersøkelser har avdekket at omtrent 70 prosent av daytraderne taper penger, mens bare 11 prosent tjener nok til å ha det som levebrød.

Abdul Hotaki sier til Mercury News at han tapte hele innskuddet sitt på 10.000 dollar i fjor.

- Jeg har tidligere brukt mye tid på casino, og jeg trodde aksjemarkedet var akkurat det samme. Hotaki har likevel ikke gitt opp håpet, og sparer nå til en ny tradingkonto. Dog truer kona med skilsmisse om han prøver igjen......


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra