JUSS OG SAMFUNN

Barn bestemmer TV-dagen via Internett

En hel ettermiddag med "Super Mario" eller tre timer med "Dennis" kan bli sendeplanen på barne-TV-kanalen Fox Kids 12. juni. Gjennom et samarbeid med Canal Digital kan barna komponere sin egen TV-dag.

Therese Werenskiold
14. mai 1999 - 11:28

- Dette kan ses på som et forsmak på fremtidens digitale TV-hverdag, hvor seerne kan være med på å avgjøre kanalenes programtilbud, sier Gunn Haglund, informasjonssjef i Canal Digtal.

Ved hjelp av et par museklikk kan barna overta jobben til programsjefen i Fox Kids, og sette sammen sin egen favorittmeny. Barna kan velge fem favorittprogrammer, og lørdag 12. juni blir sendeplanen til Fox Kids lagt om etter barnas ønsker.

Aktiviteten er en del av en kampanje der Canal Digital tilbyr Fox Kids gratis til én million husstander i Norge, Sverige og Danmark fram til 1. juli.

- Dette tiltaket er ikke bare en spennende aktivitet for barna. Vi får også en klar indikasjon på hvilke programmer som er de mest populære. Barn er et ærlig publikum som har klare meninger om hva de vil se på TV. Dette tar vi i Fox Kids hensyn til, sier Åse Ytreland, distribusjons- og markedsdirektør i Fox Kids.

Ivrige Fox Kids-seere vil ha en enkel jobb når de skal velge programmer. De som ikke kjenner kanalen så godt, vil finne presentasjon av programmene på hjemmesidene. De som ikke har tilgang til Internett, kan sende inn et postkort, opplyser selskapet i en pressemelding.

Over 500.000 norske hjem kan se Fox Kids gjennom Canal Digital, Telenor Avidi, Janco Multicom og alfaNETT

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.