RESULTATERFINANS

Bedre, men fortsatt minus for Birdstep

Programvare-selskapet Birdstep har ennå ikke oppnådd sorte tall på bunnlinjen, men underskuddet er redusert.

30. aug. 2006 - 08:48

Det norske børsnoterte teknologiselskapet Birdstep har nå endelig lagt frem tallene for årets andre kvartal.

Det var knyttet stor spenning til fremleggelsen i dag, for Birdstep har løftet seg kraftig den siste tiden og mange spekulerte i at det skulle komme store nyheter i dag, men disse uteble.

Birdstep lever av å lisensiere ut sin teknologi som gjør det mulig å sømløst flytte seg fra et trådløst nett til et annet. I tillegg selger selskaper sitt orginale produkt, en kompakt database.

Omsetningen steg fra 8,9 millioner kroner i fjorårets andre kvartal til 12 millioner i år. Samtidig reduserte selskapet underskuddet sitt fra minus 11,9 i fjor til minus 7,6 millioner kroner.

Selskapet forteller at de har en vekst i lisenssalget i det bærbare segmentet på 21 prosent fra årets første kvartal og de forventer nå at dette markedet er i en vekstfase, mens det tilsvarende markedet for smartphones er i en "proof of concept"-fase-

- I sum, tror vi at vi er godt posisjonert og vi ser frem til fortsatt høy vekst i laptop-segmentet og å konkurrere for vår først kontrakt i Smarttelefon-segmentet i andre halvår 2006, skriver Birdstep i sin kvartalsrapport.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.