BEDRIFTSTEKNOLOGI

Behandler år 2000 som et virus

- De fleste er ikke klar over at de risikerer å motta år 2000-inkompatibelt materiale i e-post lenge etter selve årtusenskiftet, sier Rolf Rennemo i Trend Micro. Han har et antistoff klart.

Eirik Rossen
4. juni 1999 - 15:59

Det dreier seg om en tilleggsmodul til Trend Micros virusvegg InterScan VirusWall, døpt Y2K Scanner. Trend Micro løser virusproblemet ved å prøve å luke ut utøyet så tidlig som mulig, helst i grenseområdet mellom det interne og det eksterne nettet. InterScan overvåker blant annet all inn- og utgående e-post. Y2K Scanner undersøker vedlegg til e-post, og luker ut det som kan skape problemer i forbindelse med årtusenskiftet.

- De fleste er ikke klar over dette problemet, sier Rennemo.

- Vi regner med stor pågang fra bank, finans og store organisasjoner generelt, der det er absolutt nødvendig å holde år 2000-kompatibiliteten uansett av hva som kommer inn av vedlegg til e-post.

Rennemo tenker spesielt på regnearkmodeller, datafiler og liknende. Trend Micro-produktet detekterer ikke-tilpassede data, rapporterer feilen til nettverksansvarlig, og informerer mottaker og avsender om mulige problemer. Blant formatene som sjekkes er Microsoft Excel og Access, Lotus 1-2-3 og Inprises dBase.

Y2K Scanner blir tilgjengelig i tredje kvartal. Prisnivået vil tilsvare rundt 175 dollar for 50 brukere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.