BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bekymret for røde Nextra-tall

Driftsresultatet for Telenor i år 2000 viste en nedgang, samtidig som selskapet investerte mer enn noengang før. Konsernsjef Tormod Hermansen er imidlertid ikke fornøyd med internettsatsingen i utlandet

Frode Eriksen
16. feb. 2001 - 12:40

Det er Nextras internasjonale ekspansjon som gir den økonomiske hodepinen for Telenor. Konsernsjef Tormod Hermansen sa under presentasjonen av selskapets årsresultat for 2000 at resultatene er dårligere enn ventet i Nextra, og kommer av høyere kostnader knyttet til oppstart av nye virksomheter som Nextra har kjøpt for fote i en rekke europeiske land de siste årene.

- Vi må forvente at det tar litt tid med store upfront-kostnader før inntektene kommer for fullt, konstaterte Hermansen og sa at selv om den internasjonale ekspansjonen koster dyrt, så går den norske ISP-virksomheten bra, med økt antall kunder.

Telenor Internett sitter nå med 625.000 kundeforhold, hvorav 248.000 er Frisurf-kunder. Antallet internettabonnement utenfor Norge utgjør 104.000. Telenor Internett økte omsetningen fra 1999 til 2000 fra 886 millioner kroner til 1,126 milliarder kroner, mens EBITDA (resultat før avskrivninger) gikk fra minus 27 millioner kroner til minus 744 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra