RESULTATERFINANS

Bellboy fikk patent også i USA

I tillegg til sitt Europa-patent, har Bellboy også fått et patent på mobil- og Internett-handel i USA. Nå bærer det mot rettssak i USA.

5. des. 2001 - 13:09
Bellboy
Fædrelandsvennen


- Det amerikanske patentet tilsvarer det norske, men med visse presiseringer. Akkurat hvordan dette blir, får vi vite når vi får det endelige patentet foreligger i januar, sier styreformann Nicolay Jarlsby til digi.no.

Men det er langt frem til at det blir penger på Kristiansand-selskapet.

Her i Norge har de fått nei fra Internett- og mobilselskaper de har forsøkt å avkreve for lisensavgift. Bellboy har derfor saksøkt Filmweb som selger kinobilletter over mobilnettet. Rettssaken skulle ha kommet opp for to uker siden, men den er nå utsatt til 24. juni.

I USA kan det bli enda lengre, for amerikansk juss er svært tung. Potensielle motstandere er gamle og store bransjeaktører som IBM. Spørsmålet er om IBM, Hewlett-Packard Company eller andre kan bevise om de har laget systemer for elektronisk bestilling før Bellboy søkte om sitt patent i 1983.

digi.no spør Jarlsby om hvilket amerikansk selskap Bellboy skal saksøke for å prøve sin sak i USA.

- Vi har ikke bestemt oss for hva vi skal gjøre. Det skal vi gjøre i januar, forteller Jarlsby.

Skal man kaste seg ut i amerikansk juss, må nok selskapet hente inn penger. Bellboy har allerede hentet inn fem millioner gjennom to emisjoner de siste årene. Eierlisten består i dag av 35 personer, men ingen av dem er kjent fra bransjen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra