DIGI.NO

Benq lover comeback for Siemens

Siemens har tapt markedsandeler, men nå heter selskapet Benq og nordisk sjef Rune Tufte lover høyere trykk.

3. okt. 2005 - 13:31

1. oktober overtok taiwanske Benq offisielt Siemens mobildivisjon etter oppkjøpet i juni.

BenQ, som fra før er en stor produsent av forbrukerteknologi, har besluttet å legge sitt nordiske hovedkontor til Oslo. Tidligere leder i Siemens mobildivisjon, Rune Tufte, er utnevnt til nordisk sjef for Benq.

Han lover høyt trykk og det trengs, for det stod en Siemens-logo på en av tre mobiler som ble solgt i Norge i 2004. "Omstendighetene rundt salget av forretningsenheten har derimot bidratt til at markedsandelen hittil i år har ligget i underkant av 20 prosent", skriver Benq i sin pressemelding.

- Siemens har ikke fått frem de riktige produktene i en periode, men nå kan jeg love økt trykk. Nå kommer det en rekke nye Siemens-mobiler og i januar begynner vi salget av Benqs mange mobiler her i Norge, blant annet en UMTS-telefon som heter S80, forteller Tufte.

Årsaken til utsettelsen er at andre, større land står foran Norden i å få tilpasset Benq-telefoner med lokale språk.

Tufte understreker at det norske kontoret bare skal håndtere Benqs mobiltelefoner. Selskapet er størst på skannere og nest størst på både LCD-skjerm og prosjektorer i verden, men dette skal fortsatt styres av dagens distributører.

BenQ Mobile gjør Siemens-hovedkvarteret i München til sitt nye hovedkontor og vil i atten måneder fremover selge produkter under Siemens-navnet. Etter dette vil det dukke opp produkter med Benq og Siemens.

Det nye selskapet har 7000 ansatte og Siemens mobil og Benq omsatte i 2004 for tilsammen 5,6 milliarder euro.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.