Ber om hjelp fra sin hardeste kritiker

Fant stort hull. Nå får den tyske eksperten besøk.

Blant annet bredbåndsrutere fra Huawei skal ha så mange sårbarheter at den tyske sikkerhetsforskeren Felix Lindner mener at det er helt unødvendig med bakdører i utstyret.
Blant annet bredbåndsrutere fra Huawei skal ha så mange sårbarheter at den tyske sikkerhetsforskeren Felix Lindner mener at det er helt unødvendig med bakdører i utstyret.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. nov. 2012 - 14:09

Huawei, én av Kinas største leverandører av telekomutstyr, er for tiden i søkelyset på grunn av mistanker om spionasje. Situasjonen ble ikke bedre av at en tysk sikkerhetsekspert, Felix «FX» Lindner, avslørte til dels svært dårlig sikkerhet i mange av Huaweis produkter i begynnelsen av oktober.

– Kodekvaliteten er stort sett fra 1990-tallet, sa Lindner den gang. Huawei har siden verken bekreftet eller avkreftet dette.

Men nå viser det seg at Huawei har innsett at selskapet må ta påstandene alvorlig. I et intervju med Reuters forteller John Suffolk, global sjef for kybersikkerheten til Huawei, at selskapet er i ferd med å sende en gruppe teknikere avgårde for å snakke med Lindner. Årsaken til at de ikke har reist tidligere, skal være visumproblemer.

– Vi har i veldig stor grad tatt innover oss Felix' synspunkter, og du vil se at i den kommende perioden at vi har gjort en hel hærskare av tiltak for å håndtere disse problemene, sier Suffolk til Reuters.

Huawei har til nå vært nølende med å engasjere sikkerhetsforskere og hackere som kritiserer selskapet. Men dette er ifølge Suffolk i ferd med å forandre seg, som en del av en bredere endring i selskapet. Denne har vært ledet av Suffolk siden han begynte i Huawei 2011. Tidligere var han IT-sjef for den britiske regjeringen.

– Jeg kan fikse Felix-problemet med noen få kodelinjer. Men jeg er interessert i systemendringer innen Huawei, sier han til Reuters.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra