BEDRIFTSTEKNOLOGI

Berendsen skal distribuere Agfa-skannere

Agfa-Gevaert Norge AS og Berendsen Data inngikk i juni en avtale som gir Berendsen Data distributørstatus på Agfa skannere og digitale kameraer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. juli 1997 - 15:13

Agfas skannere og digitale kameraer distribueres allerede av InfoScan AS og Scribona Computer Products. Berendsen Data er kjent som distributør av blant annet EIZO-skjermer og Adaptec SCSI-kontrollere.

Avtalen mellom Berendsen Data og Agfa omfatter Agfa produktene SnapScan, StudioStar, Arcus II og DuoScan, i tillegg til det digitale kameraet ePhoto 307. Produktene er ifølge Agfa blant de mest etterspurte i markedet, og avtalen er inngått for å kunne tilby produktene til forhandlere i alle segmenter av markedet. Berendsen Data vil lagerføre produktene.

Produktansvarlig hos Agfa, Svein Aaserud, er svært godt fornøyd med valget av Berendsen Data.

- Berendsen har satset bevisst på kvalitetsprodukter og Agfa-produktene passer meget godt inn i deres eksisterende produktspekter, sier han i en pressemelding.

Berendsen Data har ikke tidligere hatt skannere i sortimentet, men salgssjef Morten Hellmann ser store muligheter.

Han forteller i en pressemelding at behovet for innlesing av bilder, tekst og dokumenter har økt enormt, og at Berendsen Data ser et stort potensiale i dette markedet.

Ifølge Agfa har skannermarkedet vokst enormt de siste årene, og i år omsettes det ca. 20.000 A4-skannere i Norge, hvorav 3000 fra Agfa. Tidligere gikk det meste til reklame og grafisk bransje. Nå er de blitt en naturlig del av PC-miljøet i mange ulike bransjer.

Markedet for digitale kameraer er fortsatt i sin begynnelse, men vil ifølge Agfa være et av fremtidens største vekstområder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.