JUSS OG SAMFUNN

Bergens Tidende vurderer betaltjeneste på nett

Bergens Tidende har et prøveprosjekt gående hvor avisen vurderer om det er liv laga å ta betalt for en fullstendig utgave av papiravisen på nettet.

Hilde Nyman
19. mai 1998 - 16:33

Prøveprosjektet skal søke å kartlegge hva leserne vil ha, og om det er marked for en betaltjeneste av Bergens Tidende (BT).

- Rundt 2.000 BT-abonnenter fikk i april tilbud om å teste en fullstendig elektronisk utgave av avisen, og vi er i ferd med å avslutte prøveperioden, sier fungerende redaktør for nye medier, Kari Fauskanger, til digi.no. Det er ennå ikke avgjort om det blir en betaltjeneste på nettet.

- Vi har ikke helt bestemt hvordan vi skal legge det opp, om det skal bli en tilleggstjeneste til eksisterende avisabonnenter eller en egen betaltjeneste. Vi kikker på hvilke løsninger de ulike aviser har lagt seg på, forteller Fauskanger.

En annen tjeneste det kan være snakk om å ta betalt for, er tekstarkivet BT-Tekst.

- BT Tekst har klipp tilbake til 1991 og det er stor etterspørsel etter artikler. Denne tjenesten prøves nå ut på 20 skoler i Bergen Kommune. Vi har lagt ut en identisk versjon av vårt arkiv med tanke på å få ordnet det på tilnærmet samme måte som A-tekst (Aftenpostens tekstarkiv, red.anm.) er organisert. Dette prosjektet skal gå til skoleårets slutt, og vil bli evaluert i løpet av sommeren. Tanken er eventuelt å lansere denne tjenesten i løpet av høsten, sier Fauskanger.

Bergens Tidende hadde i 1997 et samlet gjennomsnittlig opplag på 94.000 daglige eksemplarer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra