BEDRIFTSTEKNOLOGI

Betal via mobilen

Lei av å vente på de lovede mulighetene til å gjøre opp for deg ved noen enkle tastetrykk på mobilen? Ikke fortvil - nå tar våre nordiske naboer affære.

27. mai 1999 - 05:59
NokiaJorma OllilaMerita NordbankenVisa







Dr. Yrjö Neuvo

Jon Prideaux.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

ComviqTele2


Slik fungerer GiSMo: Det er opprettet en egen web-tjeneste hos Tele2 (www.tele2.se/gismo) der kunder kan gå inn, velge hvilke varer man vil kjøpe og så fylle inn sitt eget GSM-nummer samt leveringsadresse. GSM-nummeret verifiseres samtidig som det genereres en transaksjonsrelatert, engangs PIN-kode som sendes tilbake til kunden som en vanlig tekstmelding (SMS). Kunden taster inn på koden på web-siden og verifiserer kjøpet ved å klikke OK. Kunden trenger altså ingen ekstra programvare eller elektronisk sertifikat for å kunne handle på nettet.

Hva er det så som gjør denne løsningen sikker?

Jo, ifølge Comviq er det godt nok at alle mobilbrukere har en PIN-kode man må slå inn for å kunne benytte mobiltelefonen. I tillegg er SMS-meldingen med engangskoden som sendes til mobiltelefonen unik og kan ikke brukes på nytt for andre transaksjoner. Dessuten kan alle steg i transaksjonen gjenskapes, mobilnettet er kryptert og alle kundene har en etablert relasjon med (i dette tilfellet) Comviq der man se alle adresser og nøye følge sitt betalingsmønster.

Også Telenor har utviklet en egen løsning for sikker handel over Internett (se pekere til relaterte artikler nedenfor eller i margen til høyre).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.