JUSS OG SAMFUNN

Betaler ikke regningen til ICANN

ICANN har sendt ut fakturaer til de 30 europeiske organisasjonene som registrerer nasjonale domenenavn, uten at det foreligger en kontrakt mellom partene.

Siri Braathen
5. juli 2000 - 12:49

Det europeiske forbundet, Centr, anbefaler medlemsorganisasjonene å ikke betale regningen.

De europeiske organisasjonene fordeler ifølge BBC News rundt to tredjedeler av alle nasjonale domenenavn, f.eks .no og .uk, og har ansvaret for tilsammen fem millioner domener. En kontrakt mellom Internet Corporation for Assigned Names and Numbers og Centr er under utarbeidelse.

I mellomtiden anbefaler Centr medlemmene sine å donere pengene ICANN har bedt om, men å la fakturaene ligge. Hilde Thunem, fungerende leder i NORID, sier at det å betale en faktura innebærer juridiske konsekvenser, både under norsk og amerikansk lov, men kan fortelle at den norske organisasjonen har donert rundt 20 000 dollar til

ICANN, dvs. noe mer enn fakturabeløpet.

BBC melder at Centr har uttrykt en viss mangel på tillit til ICANN. Dette gjelder blant annet kvaliteten på tjenestene ICANN utfører i forhold til rotservere på Internett. Det stilles også spørsmål ved hva ICANN vil bruke fakturabeløpene på.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.