BRIKKEPRODUKSJON

Bilder fra Intels Fab 32

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. okt. 2007 - 10:26

Cleanroomet i Fab 32 er av typen «Class 1», noe som etter den gamle US FED STD 209E-standarden innebærer at en kubikkfot med luft ikke må inneholde mer enn 1 partikkel som måler 0,5 mikrometer eller mer. Et menneskehår er på omtrent 90 mikrometer.

Intel viser til at operasjonssalene ved sykehus er «Class 10.000», noe som betyr at luften i creanroomet er 10.000 ganger renere enn i operasjonssalen. Utendørs er luften i nærheten av å være «Class 3 millioner».

 

Ved Fab 32 fraktes silisium-waferne med de uferdige prosessorene i såkalte FOUPs (Front Opening Unified Pod). Bildet nedenfor viser en FOUP som følger skinner i taket. Det skal være mange kilometer med slike skinner i fabrikken, som brukes til å transportere waferne mellom ulike stadier i produksjonsprosessen.

 

 

Forstørrelse av silisiumbrikken til en Penryn-basert prosessor. Områdene til venstre er cache-minne. En Penryn-basert prosessor kan ha opptil 820 millioner transistorer som kan operere med en frekvens på minst 3 GHz.

 

Wafer med Penryn-brikker sammenlignet med kjente objekter. Penryn-arkitekturen vil i første omgang benyttes i Xeon-prosessorer med to og fire kjerner, samt i Quad-Core Intel® Core 2 Extreme-prosessorer.



Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra