BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bill Gates forutser en fremtid uten Microsoft

Bill Gates innrømmer i et intervju med BBC at Microsoft en dag vil bli erstattet av nye selskaper. Gates forteller også om sine teknologiske visjoner, og hevder at han aldri har hørt en Bill Gates vits.

Therese Werenskiold
15. okt. 1999 - 14:04

I et omfattende intervju med BBC, innrømmer verdens rikeste mann at hans selskap Microsoft en dag vil bli erstattet. Bill Gates beskriver sitt møte med Storbritannias statsminister Tony Blair som "neat", og sier han aldri har hørt en eneste Bill Gates vits.

(For eksempel: Vet du hvor mange Microsoft-installatører som trengs for å skifte en lyspære? Ingen. De bare definerer mørket som en ny standard. )

Grunnleggeren av selskapet som er saksøkt av den amerikanske regjeringen for monopol-virksomhet, sier han kan se for seg en fremtid uten Microsoft. Gates er klar over at det finnes mange som jobber med tilsvarende typer revolusjonerende oppfinnelser og nyvinninger, som han selv på 70-tallet revolusjonerte industrien med.

Gates blir også spurt om hvordan han ser på problemet med spredningen av pornografi og rasisme på nettet.

- Internett er et fantastisk kommunikasjonsverktøy, og alle menneskelige tanker - enten du liker dem eller ikke - kommer til å være der ute, sier han.

Han legger til at han skulle ønske at all Microsoft-programvare ble brukt til positive ting, selvom dette er helt utenfor hans kontroll.

Det neste teknologiske skrittet er ifølge Gates nettilgang gjennom fjernsynet og telefonen. Det å styre en datamaskin med stemmen er også like rundt hjørnet.

Etterhvert vil man kunne velge datamaskinens personlighet, og få svar av den når man spør om noe, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.