JUSS OG SAMFUNN

Bill Gates til salgs for 26 millioner kroner

Ifølge den kulørte britiske weekendpresse forsøker Bill Gates å hindre en anonym "nettentreprenør" å auksjonere bort domenet www.billgates.co.uk for omlag to millioner pund, eller nesten 26 millioner norske kroner.

Vaktsjef
13. des. 1999 - 16:59

Ifølge den mer seriøse delen av britisk presse, i dette tilfellet den velrenommerte nettpublikasjonen The Register, er det imidlertid "høyst tvilsomt at domenet overhodet er til salgs for den prisen, eller at Gates og hans mektige venner har noen som helst intensjon om å hindre at salget eventuelt skjer".

Riktignok eksisterer domenet, men mannen som eier det er ikke fullt så anonym som enkelte vil ha det til: www.billgates.co.uk ble registrert i mai i år av EntWeb på vegne av en som kaller seg Peter Bohn. Det stemmer også at URL-en er lagt ut for salg på www.buystuff.co.uk - forøvrig et nettsted som også er registrert på vår venn Bohn...

Ifølge The Register eksisterer det en administrerende direktør som kaller seg - nettopp; Peter Bohn - i Middlesex, som leder Netstuff Limited, holdingselskapet som står bak buystuff.co.uk.

Uansett hvor stor optimist denne Bohn måtte være - det er lite sannsynlig at noen vil være så interessert i domenet at de sier seg villige til å bla opp 26 millioner for herligheten. Nå er det lov å registrere slike domener, men noe helt annet blir det i det øyeblikket du velger å realisere bruken av det. For som The Register skriver: "Hvis du prøver å selge billgates-domenet til "His Billness" vil han skrike opp om utpressing og kvele deg med avokater."

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.