BEDRIFTSTEKNOLOGI

Billig-WAP fra Siemens

Tyske Siemens brukte fjoråret på å skaffe seg fotfeste innenfor GSM-markedet og nå fortsetter satsingen. Tirsdag lanserte selskapet sine ferskeste mobilterminaler på GSM-messen i Cannes.

Frode Eriksen
2. feb. 2000 - 10:00

Selskapet lanserte i fjor S25 og senere C25 med pauker og reklamekroner og klarte å karre til seg en bit av GSM-markedet. Det gav så gode resultat at fortsettelsen kommer nå. Siemens lanserte på GSM-messen i Cannes tirsdag de to modellene S35i og C35i, sistnevnte er selskapets versjon av en billig WAP-telefon.

I en melding fra selskapet heter det at en avtale med Yahoo Europe skal sørge for innhold til WAP-telefonene som nå skal lanseres.

Foreløpig er det bare Nokia som har en WAP-mobil i markedet etter store forsinkelser. Og selv om det er noen som har sett Ericsson og Motorolas tilsvarende telefoner, er de ennå ikke i handelen.

Siemens sier nå at deres WAP-telefoner skal være på markedet i løpet av april med C35i som økonomiutgaven, mens S35i retter seg mot et profesjonelt brukersegment. Prisene vil sannsynligvis ligge på et par tusen kroner og oppover.

C35i vil veie 110 gram, ha medfølgende batteri med standbytid på mellom 50 og 180 timer, mens S35i vil veie 99 gram og ha batteri med en standbytid på mellom 60 og 220 timer.

Siemens lanserer i februar dessuten en egen lommedata, IC35, som også har en WAP-leser. Basert på samme modell som Ericsson kan den sammen med en mobiltelefon fungere som en Internett-terminal. Vekt er 144 gram og strategiske mål er 10,8x8,7x2.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.