BEDRIFTSTEKNOLOGI

Billigere å utvikle for Apple

I respons til klager om høy pris, senker Apple Computer utviklerprisen for OpenStep Enterprise fra .000 til I respons til klager om høy pris, senker Apple Computer utviklerprisen for OpenStep Enterprise fra $5.000 til $1.500 per kopi..500 per kopi.

Jens Kanden
14. mai 1997 - 16:25

OpenStep Enterprise er utviklingsverktøyet Apple fikk da selskapet kjøpte NeXT Software sent i 1996. OpenStep kjører på Windows NT og er en nødvendighet for å utvikle for Apples kommende operativsystem, Rhapsody.

NeXT hadde kjørt en tøff linje på OpenStep og forlangte $5.000 per kopi. Apple har forstått at det ikke ville være mulig å trekke til seg utviklere med en slik pris. Alle deltagere på World Wide Developers Conference (WWDC) - som foregår denne uken i Nord-California, fikk en gratis lisens, og tirsdag offentliggjorde Apple at det senker prisen på OpenStep 4.2 - for alle utviklere - til $1.500.

OpenStep gjør det mulig å utvikle dynamiske applikasjoner for flere forskjellige operativsystem. Nytt i versjon 4.2 er blant annet muligheten til å skape klientapplikasjoner for Windows 95 og bedre C++-fasiliteter.

En annen nyhet som ble positivt mottatt, var beskjeden om at Apple ikke vil ta seg lisensbetalt for runtime-koden som gjør at Yellow Box-applikasjoner kan kjøres på Intel-plattformene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.