JUSS OG SAMFUNN

Bla opp 400 kroner, slipp Kvasir-kø

I Danmark jobber de ansatte i Kvasir på spreng for å ta unna alle registreringer i basen. Nå ligger 6.000 hjemmesider i køen og innehaverne har fått beskjed om at det kan ta opp til fem måneder før de blir registrerte. Hvis man da ikke betaler 400 kroner for "ekspress-behandling"...

Hilde Nyman
17. aug. 1999 - 01:47

Som i Norge fungerer Kvasir i Danmark som en database med emneoppføringer og kategoriseringer av hjemmesider på nettet. Det er Schibsted-eide Scandinavia Online som står bak Kvasir-satsingen i de skandinaviske landene. I Sverige er tjenesten utviklet noe videre og går under navnet Eureka.

På grunn av stor pågang og få ansatte, har hele 6.000 hjemmesideoppføringer hopet seg opp, ifølge Jyllands-Posten.

Etter at hjemmesiden er meldt til Kvasir med de kategorier man ønsker oppføringer i, blir det sendt ut en e-post hvor det opplyses at ventetiden før registreringen er gjennomført, kan bli så lang som fem måneder.

På Kvasirs sider blir alle nye oppføringer lagt alfabetisk i kategorien "innkommende".

- Det er et positivt problem som oppsto i slutten av 1998, da et samarbeid med AltaVista medførte økt trafikk, sier produktsjef hos Scandinavia Online, Anders Lautrup til Jyllands-Posten

Hvis man er særdeles utålmodig, kan man betale 400 kroner for å få sin registrering behandlet som "ekspresslink", og dermed hoppe over køen av andre registreringer.

Lautrup avviser imidlertid at de tjener penger på den store køen av registreringer.

- Helt bestemt ikke. De 400 kronene er kun til å dekke våre omkostninger ved å gjennomgå og kvalitetsvudere pekere, sier han til Jyllands-Posten.

Fire heltidsansatte i tillegg til noen frilansmedhjelpere jobber med registreringen, men det er planer om å ansette flere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.