BEDRIFTSTEKNOLOGI

Blålaser-basert lagringsformat blir ISO-standard

Lagringsformatet UDO er det første basert på blå laser som er blitt en ISO/IEC-standard.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. sep. 2004 - 09:13

ISO (International Organisation for Standardisation) og International Electrotechnical Commission (IEC) har offisielt godkjent det optiske lagringsformatet UDO (Ultra Density Optical), som ble standardisert av Ecma i desember i fjor (ECMA-350). Formatet er utviklet av selskapet Plasmon.

UDO skal være spesielt utviklet for sikker oppbevaring av viktig informasjon. Ved hjelp av blå laser har den første generasjonen av UDO-produkter en lagringskapasitet på 30 GB, mens det er ventet at kapasiteten vil være på 120 GB når tredje generasjon er klar. Prisen per gigabyte med lagringsplass skal være på femtedel av den for MO-media.

UDO-mediene er pakket inn i en ISO-standardisert 5,25 tommer kassett, noe som skal gjøre det enkelt å lagre UDO- og MO-media i de samme bibliotekene. Framtidige UDO-stasjoner skal være bakoverkompatible når det gjelder lesing av media. Det er oppgitt at UDO-mediene vil ha en levetid på mer enn 50 år.

Den nye standarden, som er kjent som ISO/IEC 17345, spesifiserer de mekaniske, fysiske og optiske karakteristikkene til både skrivbart og overskrivbart UDU-media med lagringskapasitet på 30 GB. Standarden ble foreslått i februar i år, og ble enstemmig godkjent i juli.

ISO/IEC 17345 vil bli publisert og offentliggjort på nettet i løpet av høsten. ECMA-350-standarden er tilgjengelig i dette dokumentet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra