JUSS OG SAMFUNN

Bli en digital musikkekspert du også

Ønsker du å gjøre deg opp en mening om forskjellen på CD-lyd og musikkgjengivelsen på MiniDisc eller MP3? Da er sofaene og lenestolene i Noble House i Oslo stedet for deg de nærmeste dagene.

Herman Berg
16. sep. 1999 - 14:19

På lyd og bildemessen Sync i Oslo reklameres det med at man vil presentere det siste innen hi-fi og video. Blant annet står det internasjonalt anerkjente norske selskapet Electrocompaniet (som er berømt for sine transistorbaserte forsterkere) og Audiocompaniet bak messen som har som formål å gi de besøkende spesielle lyd og bildeopplevelser framfor å tilfredstille teknikkfrikenes behov.

Det innebærer at arrangørene har valgt et hotell i sentrum med muligheter for å lytte i mer "hjemlige" omgivelser. Blant annet blir det norgespremiere på "Custom Installation" som er et lydanlegg bygd inn i vegger og tak. En annen spesiell opplevelse vil være kunstverket "Sonus Faber Amati Homage". Det er en høyttaler som er en hyllest til fiolinmakeren Amati.

I tillegg vil det være mulig å få sin personlige lytteopplevelse i et såkalt "lyttotek". Publikum kan høre forskjellen på gjengivelse av avspillinger på CD, MiniDisc, MP3 og 24 bits profesjonelt lydsystem. På lørdag blir det også et foredrag om DVD og hjemmekino.

Arrangørene håper på 4.000 besøkende i løpet av de tre næmeste dagene hvor messen er åpen. På søndag er det lukket fagdag. Arrangementet er lagt til Noble House Hotel & Suites i Kongensgate 5 i Kvadraturen i Oslo sentrum.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra