AVTALER & KONTRAKTER

Blir eneeier av indisk mobiloperatør

Telenor kjøper ut den andre eieren.

Telenor har fått lov til å kjøpe de resterende aksjene i den indiske mobiloperatøren Uninor. Bildet viser konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, under en Uninor-lansering i 2009.
Telenor har fått lov til å kjøpe de resterende aksjene i den indiske mobiloperatøren Uninor. Bildet viser konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, under en Uninor-lansering i 2009. Bilde: Peer Dahl/Wikimedia Commons
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. sep. 2014 - 13:56

Oslo (NTB): Telenor har fått grønt lys fra indiske myndigheter til å øke sin eierandel i den indiske mobiloperatøren Uninor og betaler 800 millioner kroner for den siste drøye firedelen av aksjene i selskapet.

Telenor eier i dag 74 prosent, men varslet allerede før sommeren at de hadde søkt om å få øke eierskapet til 100 prosent. Den gang antydet selskapet at investeringen ville beløpe seg til rundt 800 millioner kroner.

Det er investeringsselskapet Lakshdeep Investments som eier de resterende 26 prosentene i Uninor og som Telenor nå får mulighet til å sikre seg, skriver den indiske avisa The Economic Times.

- Vi har hatt en langsiktig plan om økning i eierandelen, sier kommunikasjonssjef Tor Odland for Telenors Asia-virksomhet til E24.

Ifølge Odland bekrefter oppkjøpet «at Telenor har et langsiktig perspektiv» på investeringen. Etter at detaljene i myndighetenes vedtak er nøye gjennomgått, planlegger Telenor å gjennomføre transaksjonen «innen kort tid».

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra