KARRIERE

– Blir tøft å få jobb i HP

Slik skal den nye HP-sjefen i Norge kutte.

Anita Krohn Traaseth, som leder HPs norske kontor, har klart å styre unna de massive kuttene som flere land har måttet tåle. Men hun varsler at det blir vanskelig å få jobb i selskapet fremover.
Anita Krohn Traaseth, som leder HPs norske kontor, har klart å styre unna de massive kuttene som flere land har måttet tåle. Men hun varsler at det blir vanskelig å få jobb i selskapet fremover.
11. sep. 2012 - 11:42

Tidligere i år skapte HPs toppsjef overskrifter da det ble kjent at selskapet ville kvitte seg med 27.000 ansatte. Mandag ble det klart at det totale stillingskuttet vil bli på hele 29.000 personer.

Innstramningene har rammet bredt og alle HPs datterselskaper verden over er berørt. Men Norge er det landet som har kommet best ut av det.

Leder for HP i Norge, Anita Krohn Traaseth, forteller at det norske kontoret, med omtrent 450 ansatte, i veldig liten grad har blitt berørt. I Tyskland har nedskjæringene rammet tusen HP-ansatte mens 14 stillinger er vekk ved det danske kontoret.

– Vi har slått sammen avdelinger og effektivisert roller, og vi har i Norge klart å minimalisere antall hoder ned med kravet vi i utgangspunktet fikk. I 2012 er det heldigvis bare seks stillinger. Dette er en treårsplan og vi ser svært få endringer de neste to årene. Men det blir ikke lett å få jobb i HP Norge fremover. Vi fokuserer på å ta godt vare på de vi har, sier Krohn Traaseth til digi.no.

– Vi var det første landet i Europa som gjennomførte transformasjonen og har nå snart hele organisasjonen på plass, sier Krohn Traaseth til digi.no.

Hun forteller at det viktigste med Meg Whitmans endringer er at hun fokuserer på kjernen i HP, rydder opp i balansen og har gitt mer makt til de ulike landenes ledelse enn på lenge.

I Norge rapporterer nå størsteparten av lederne lokalt.

– Denne transformasjonen er viktig for HP. Vi må tilbake til kjernen og vi må rydde opp etter alle oppkjøp som ga vekst i antall ansatte, det er nødvendig og naturlig. Vi rigger oss nå til vekst og vi kommer til å jobbe på nye måter fremover. Norge er først ute, opplyser Krohn Traaseth, som legger til at Norge leverer godt og har mye tillit i HP-systemet.

Kuttprosessene var noe av det første Meg Whitman satte i gang med da hun tok over etter Leo Apotheker for omtrent ett år siden. Mens hennes forgjengere hadde brukt mye energi på å kjøpe opp virksomheter, viste resultatene etter hvert at dette ikke var bærekraftig. Planen til Whitman er å kutte årlige kostnader tilsvarende 3,5 milliarder dollar fra 2014.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra