FORBRUKERTEKNOLOGI

Blu-Ray-spillere blir enkle datamaskiner

Med innebygget støtte for Java vil spillere for de nye Blu-Ray-platene fremstå som enkle PC-er.

29. juni 2005 - 11:01

Blu-Ray sloss med HD-DVD om å bli arvtagerne til dagens DVD-plater. Kanskje i et forsøk på å gjøre seg selv mer attraktivte, har Blu-Ray-gruppen inngått en overraskende avtale med Sun. Alle Blu-Ray-spiller vil inneholde teknikk for å kjøre Java-programmer.

Dette ble avslørt under Suns JavaOne-messe i San Francisco i går, skriver Cnet.

Støtten for Java åpner for en helt annet nivå av interaktivitet og applikasjoner på Blu-Ray-plater. Dagens DVD-systemer har et basis-opplegg for å lage menyer og bakgrunner, men med Java vil Blu-Ray-spillere - dog avhenging av prosessorkraft og minne, kunne fremstå som enkle datamaskiner.

Med Java vil Blu-Ray-plater kunne vise alle typer grensesnitt, kommunisere over nettverket med andre typer utstyr, kjøre Java-spill eller andre Java-applikasjoner, påpekte Sun-sjef Scott McNealy. Mulighetene kan trolig sammenlignes med det man ser på avanserte mobiltelefoner som kan kjøre Java.

En annen mulighet er kommunikasjon med filmselskapene. Nedlastning av teksting på forskjellige språk, oppdateringer og bonus-spor.

Bak Blu-Ray står blant annet Panasonic, Sony, Dell, Hewlett-Packard, 20th Century Fox og Walt Disney. Mot seg har de HD DVD-alliansen med blant annet Toshiba, Paramount Home Entertainment, Warner Home Video, Universal Studios Home Entertainment, HBO og New Line Cinema.

Forsøk på å forene de to standardene og unngå en ødeleggende standardkrig har så langt ikke lykkes.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.