KORTNYTT

Bluegarden kjøper seg opp i Sverige

(NTB) Bluegarden kjøper PA-konsult, svensk markedsleder innen lønnssystemer til privat sektor.

21. des. 2004 - 10:56

Bluegarden, tidligere datter av ErgoGroup, ble kjøpt av Ratos for et år siden. Selskapet er en ledende leverandør av tjenester og systemløsninger innen lønn- og personal. PA-konsult, som Bluegarden nå kjøper fra Atos Origin, er markedsledende i Sverige innen lønnssystemer til privat sektor. Selskapets produkter og tjenester er spesielt sterkt representert innen bank, finans, media og skogsindustrien. I dag ivaretar PA-konsult lønnsutbetalinger til ca. 500.000 svenske lønnsmottakere i privat sektor.

PA-Konsult forventer en omsetning på SEK 100 millioner i 2004. Hovedkontoret ligger i Växjö. Blant selskapets kunder er SEB, Nordea, Länsförsäkringar, Stora Enso, SCA, DN, Aftonbladet og GP.

– Cirka en halv million nordmenn og en halv million svensker mottar nå lønn gjennom selskapets løsninger, sier Svein Gullaksen, administrerende direktør i Bluegarden. – I tillegg har vi gjennom en samarbeidsavtale med Multidata fått muligheten til å betjene ytterligere 1,2 mill danske lønnsmottakere. Neste steg er å utvikle våre produkter til ett nordisk tilbud, noe vi skal klare allerede i 2005.

Bluegarden regner med å lånefinansiere hoveddelen av kjøpesummen på SEK 170 millioner. Kjøpet forutsetter godkjenning fra berørte konkurransemyndigheter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.