BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bluetooth og USB 2.0 loves i neste års Windows XP

Koplingsstandardene Bluetooth og USB 2.0 skal integreres i Windows XP i løpet av første halvår 2002, antydes det fra Microsoft.

12. des. 2001 - 10:08




Ifølge Cnet er Microsofts arbeid med USB 2.0 kommet langt nok til at PC-leverandører kan være i stand til å utruste Windows XP-maskiner for USB 2.0 allerede fra januar. De første hovedkortene med integrert USB 2.0 ventes å være klare i løpet av våren.

Flere PC-leverandører tilbyr allerede PC-er med Bluetooth, gjennom egen maskinvare og drivere. Den offisielle meldingen fra Microsoft er at standarden ikke kunne integreres i Windows XP ved lanseringen, fordi man ikke kunne garantere for kompatibilitet, kvalitet eller pålitelighet. Bluetooth beskrives noe blomstrende som "personlig trådløst nettverk". Med det mener man at datamaskin og visse typer periferiutstyr - skrivere, telefoner og liknende - kan utveksle data over en radioforbindelse med svært kort rekkevidde. Store eksperimenter med Bluetooth, blant annet på CeBIT i Hannover i mars i år, bekreftet de problemene som Microsoft oppgir som grunn til at man ennå ikke vil implementere teknologien i Windows.

Ifølge Cnet ble det lagt fram en framdriftsplan for integreringen av Bluetooth i Windows XP på en pågående utviklerkonferanse i San Francisco. Der heter det at Microsoft vil gjøre klar en Bluetooth stack for Windows XP innen sommeren 2002.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.