BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bluetooth rett rundt hjørnet for håndholdte

Når også PDA-ene får Bluetooth-støtte, er vi på god vei til å få en enklere hverdag.

Lars Kvanum
23. mars 2001 - 16:49
CeBIT



Palm InfocenterHandspringVisorPalmV
digitoday

Xircom har laget en Springboard-modul (innstikksporten på enkelte Handspring-modeller). Denne vil lanseres i tredje kvartal i år, og vil ha funksjoner som passordbeskyttet brukerautentisering, frekvenshoppingsteknologi, 128 bit kryptering for dataoverføring og sikker overføring mellom enheter.


Det er foreløpig ikke annonsert en pris for produktet.

For brukerne av Palm V er løsningen litt nærmere. Allerede i mai i år vil selskapet Sunderland Technology lansere en utvidelsesmodul, med navn WAVEclip, til denne modellen. Siden selskapet ikke synes en slik modul er interessant uten mulighet for å kommunisere, vil de også lansere kort for vanlige datamaskiner, slik at disse kan synkronisere trådløst.

Denne modulen støtter Bluetooth-synkronisering med desktop-programmet, Bluetooth Point-to-Point-protokoll til datamaskinen, Bluetooth oppringt nettverk med en Bluetooth-klargjort mobiltelefon og Service Discovery Profile, som søker etter andre Bluetooth-enheter innen en gitt radius.

Frekvensområde er som i spesifikasjonene for Bluetooth 1.0B og opererer med frekvenser mellom 2,4 og 2,4835 GHz. WAVEclip kan også oppgraderes til å støtte Bluetooth 1.1-spesifikasjonene via en kabel som følger med i pakken.

Enheten vil ha en batterilevetid på hele ti timer når det er fullt, og Palm-en kan også lades gjennom denne. Det er derfor ikke nødvendig å lade separat.

- Etter all støyen og forventningen til Bluetooth er vi stolte over å ha kommet med et fungerende Bluetooth-produkt. WAVEclip viser for alvor potensialet ved ordentlig trådløs kommunikasjon for håndholdte, og vi mener at dette er en ypperlig utvidelse av Palms eksisterende muligheter, sier Jeremy Lee i Sunderland Technologies i en pressemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra