BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bonus for god fusjon: 130 millioner kroner

Konsernsjef i mobilselskapet Vodafone-AirTouch, Chris Gent, får en bonus på 130 millioner kroner for oppkjøpet av tyske Mannesmann. Investorene protesterer og mener bonus bare bør utbetales dersom oppkjøpet bidrar til økt inntjening og overskudd for selskapet.

Frode Eriksen
10. juli 2000 - 15:20
Chris Gent.
Chris Gent.

Konsernsjef Chris Gent mottar bonusen på 10 millioner pund, halvparten i opsjoner og halvparten i kontanter, for å ha sørget for å innfusjonere tyske Mannesmann i Vodafone-AirTouch. To andre toppsjefer får 4 millioner pund (52 millioner kroner) i kontanter og opsjoner for å ha bistått i jobben.

Styret vedtok bonusutbetalingene tross investorer som protesterte på at det skal betales bonus for en fusjon uten å se at den gavner selskapet. En gruppe under ledelse av The National Association of Pension Funds (NAPF) mener bonusene bare bør utbetales om den gir synbare positive resultat for selskapet de neste to årene.

Vodafone-styret har valgt å avvise innvendingene, blant annet etter å ha konferert med investorer. En talsmann for selskapet, Tim Brown, sier til Bloomberg at Gents betingelser har vært lavere enn i tilsvarende internasjonale selskap.

Chris Baldry som representerer NAPF service er ikke imot bonusen i seg selv, men vil ikke at slike bonuser skal betales før det er vist til synbare resultater.

Vodafone-AirTouch er ifølge Business Week verdens 6. mest verdifulle selskap med en børsverdi på nær 2500 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.